Naar de homepage van de NVGP Forum Nederlandse Vereniging van Graves Patienten

 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistreerRegistreer 
 ProfielProfiel   Log in om je privé berichten te bekijkenLog in om je privé berichten te bekijken   InloggenInloggen 

Dr. Thérèse Hertoghe

 
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Nederlandse Vereniging van Graves Patienten forum index -> Artsen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
JoelGeregistreerd op: 20-3-2008
Berichten: 7

BerichtGeplaatst: Di 14 Okt , 2008 22:51    Onderwerp: Dr. Thérèse Hertoghe Reageer met quote

Beste mensen,
Ik ben/was nu 9 jaar Graves patiente en als ik de dokter had moeten geloven, had ik ik al jaren geleden mijn schildklier moeten laten verwijderen..iets hield me tegen en nu ik na al die jaren doodop was van tegen de Graves te vechten, heb ik eindelijk een oplossng, antwoord en genezingsproces gekregen..net op tijd want ik begon echt te geloven dat ik gek werd. Via internet ben ik uitgekomen op een specialiste Thérèse Hertoghe, zij zit te Brussel-Belgie (Frans Jacobslaan te Zellik). Haar overgrootvader was al bezig met schildklieronderzoek. Ze is een heel druk bezette vrouw en ik heb haar gebeld voor een afspraak waarop zij me een vragenlijst toestuurde met zo'n 200 tal vragen en ze ging nog laten weten wanneer er plaats was. Wachttijd was zo'n 2 a 3 mndn.
Consult duurt zo'n anderhalf a 2 uur, daar betaal je dan 150 euro voor, maar het is zijn geld meer dan waard..
Ik was zo'n 5 a 10 minuten bij haar toen ze reageerde op mijn verhaal: je hebt wat aan je bijnieren denk ik..al die klachten kan niet alleen van de Graves zijn. We gaan een uitgebreid bloedonderzoek doen en een 24-uurs urinetest. Het gaat je zo'n 200 euro kosten maar we gaan dan wel ongeveer Alles zien. Slik, veel geld maar wat ik al zo lang nodig had!
Uitslag: inderdaad, teweinig cortisol in het bloed, de bijnieren werken niet tegoei; daarbovenop enkele zware tekorten: ijzer, B12, zink, D en nog enkele andere vitamines en mineralen.
Blijkt dus dat ik geboren ben met bijnieren die niet goed functioneren ( bijnieren maken cortisol/cortisone, die geven je energie en helpen je met stress om te kunnen. En blijkt dat mensen met een autoimmuunziekte vaak slecht werkende bijnieren hebben... waarom weet ik dat nu pas dacht ik!!..).oke, we starten met cortisone bij te nemen. Hele kleine dosissen want ik ben extreem gevoelig. Je moet weten, mijn schildklier was zeer moeilijk te kalmeren, 2x3 PTU's per dag was standaard zonder dat schildklierhormonen moesten worden aangevuld. Enkele dagen na de start met cortisone, ik was niet te houden, ik had me nog nooit zo goed gevoeld! Nog nooit, zelfs niet als kind.
Alleen werd ik zo rood en plakkerig zweterig als ik me inspande, maar ben dan ook extreem gevoelig, dus naar een kleinere dosis en een bepaald soort cortisone (hydrocortisone).. Momenten van heel goed voelen, momenten van hele zware depressies overvielen me plots nadat ik zo'n 3 maanden bezig was. Zat wel net in een enorme verhuis naar een net gekocht huisje dat echt onderkomen was, gepoetst met teveel producten;, te weinig geslapen, veel verkeerd gegeten (ben blijkbaar ook zwaar allergisch aan o.a. melk, soya en zeezout), teveel stress.. kmocht haar altijd bellen, sms'en als ze op vakantie was..ik strompelde me verder naar het nieuwe consult, begin september.
Ja, jij moet rusten zegt ze, en toch ben je al wat beter geworden nadat we wat vragen overlopen hadden.. ik ben idd minder moe, kan beter uit mijn bed,... alleen die depressies vanwaar komen die..? Als het zo verder gaat moet ze eruit zei ik. Dit trek ik niet meer, 9 jaren zijn gewoon veel te lang...
Jij lijkt me zo hypo zegt ze. Neen hoor, antwoord ik, ik heb mijn volle dosis nog steeds nodig. Ik probeer minder maar ik hyper gewoon. Volgens mij zijn die hyper-symptomen niet van je schildklier antwoordt ze. Opnieuw bloed prikken. En ja hoor, mijn schildklier werkt gewoon te langzaam! Mijn klachten blijken al die jaren van te weinig cortisone te zijn. En mijn Graves is zo ontwikkeld en naar het schijnt zijn de bijnieren vaker in het spel bij autoimmuunziektes. Het afbouwen van PTU gaat snel nu, zit nu nog aan 3x een kwartje en voel me moe worden na inname, dus...kan stilaan denken aan te stoppen, ik, die een half jaar geleden verdwaalde in mijn hopeloosheid...
Ik vertelde mijn endocrinoloog dat ik naar Dr Hertoghe ging gaan want ik had mijn dossier nodig. Dan gaat ze je urine nakijken en je zal wel wat aan je bijnieren hebben! Waarom heeft hij nooit gekeken, en waarom de 2 andere ook niet?? Hoe kan je, als er zo'n verband bestaat, niet verder kijken als arts?.. Daarom, ik raad je echt aan, ik ben geen arts, maar wel iemand die, als ik naar mijn arts had geluisterd, chronisch vermoeidheidspatient was geweest, als ik mijn schildklier had laten verwijderen!..laat even kijken naar het cortisolgehalte in je bloed, laat die bijnieren nakijken. Ik denk als je een urinetest laat doen die minder uitgebreid is, je zeker niet zoveel betaald.
Sluit deze mogelijke oorzaak van je ziekzijn even uit. Ik neem nu zeer weinig cortisone per dag, daar ga ik geen bijwerkingen van hebben, is niet hetzelfde als je cortisonespuiten krijgt of zo..maar mijn leven is zo veranderd en aan het veranderen, dit had ik nooit kunnen denken, alleen maar hopen.

Joke xx..
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht
Berichten van afgelopen:   
Dit forum is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten of onderwerpen is niet mogelijk   Dit onderwerp is gesloten. Het plaatsen of bewerken van berichten is niet mogelijk    Forum Nederlandse Vereniging van Graves Patienten forum index -> Artsen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls
Forum spelregels
Forumgebruikers schrijven uitsluitend op persoonlijke titel, niet uit hoofde van hun beroep en niet namens de Vereniging tenzij uitdrukkelijk anders vermeld. Gebruik geen hoofdletters om aandacht op te eisen. Het is ook niet toegestaan om een onderwerp in alleen maar hoofdletters te typen. Dit wordt gezien als schreeuwen, en dat is uiteraard niet beleefd. Ook andere karakters die aandacht vragen zijn niet gewenst. Vul een dekkende omschrijving in bij het onderwerpsveld. Als een bezoeker op een onderwerp klikt moet al redelijk duidelijk zijn waar het over gaat. Gebruik dus geen onderwerp als "Help" of "Ik heb een probleem", maar omschrijf je probleem. Kijk maar eens rond op fora voor wat voorbeelden. Op de fora worden kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, bedreigende, of sexueel-georienteerde berichten niet getolereerd. Verder dien je je te houden aan de in Nederland van toepassing zijnde wetten en regels. Gebruikers en berichten die zich hieraan niet houden of anderszins grenzen overschrijden kunnen worden verwijderd. Dit geldt ook in geval van het herhaaldelijk niet respecteren van mede-forumbezoekers.

De NVGP is niet verantwoordelijk voor de adviezen die hier gegeven worden. Gebruik je gezond verstand en overleg wijzigingen in je behandeling altijd met je arts.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group